Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: Hardware not connected  (Read 1505 times)

cmccarter

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Hardware not connected
« on: October 07, 2015, 03:26:24 PM »

been a while but I just reinstalled AHP on my win10 machine. seems to run fine but I am getting a Hardware not connected error. My cm15a has batteries and in connected by a known good usb cable. What now?
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 301
  • Posts: 13106
Re: Hardware not connected
« Reply #1 on: October 07, 2015, 06:06:08 PM »

If you are using the later versions of AHP that also would connect to a CM11A.
Verify in the Tools section the CM11A Configuration is set to disabled.
Logged

cmccarter

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Re: Hardware not connected
« Reply #2 on: October 09, 2015, 04:59:09 PM »

More info:

the cm15a does not show in the devices table.
I have installed both Home seer and AH but neither see the interface. AH says it is installing the drivers but obviously something is missing.
Guess i could run it in a VM on win 7 or 8 but thats a real pain
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 301
  • Posts: 13106
Re: Hardware not connected
« Reply #3 on: October 10, 2015, 06:09:57 AM »

I believe that Tuicemen has AHP running on Windows 10.
If you have not read some of the information on his site. You may want to give it a look.
http://tuicemen.com/forum/index.php
Logged

the other steve

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 41
Re: Hardware not connected
« Reply #4 on: October 10, 2015, 11:29:30 AM »

I also have it running on Windows 10 (it was working fine on Win7 and the upgrade didn't seem to affect it.)

The CM-15a shows in devices as "USB ActiveHome Interface" as an unspecified type.

HTH

Steve
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 279
  • Posts: 10398
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Forum
Re: Hardware not connected
« Reply #5 on: October 10, 2015, 08:23:37 PM »

Many users have reported issues moving to Windows 10 and the cm15.
The issue seems to be with windows not finding the driver.
Some have reported that leaving windows running seemed to solve the problem and windows eventually found the driver.
Others have just manually pointed to the driver while others have downloaded the driver from X10 Drivers from the Authinx download site.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.