Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper  (Read 3566 times)

dkbialik

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 148
HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« on: October 30, 2020, 09:24:55 PM »

I had to replace my PI X-10 hub.  I loaded buster it works.  Home Genie is working (I was able to restore from backup).  HA-Bridge is 5.3.0 it is missing the HomeGenie tab and will not load the backup.  How do I get HA-Bridge to have the HomeGenie helper? 
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 282
  • Posts: 10501
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #1 on: October 31, 2020, 08:13:00 AM »

In HA-Bridge go to configuration and scroll done to the HG setup you may have to enter the HG info again since a restore isn't  working.
Remember there are two restores  1 for the server configuration and one for devices.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

dkbialik

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 148
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #2 on: October 31, 2020, 09:13:46 PM »

Now HomeGenie appears and I can turn the devices on and off by the web page for Home Genie and HA-Bridge but Alexa will not control them.  They do get discovered but will not let the on/ off button be shown on Alexa app and will not respond to voice control.  I assume I configured HA-Bridge wrong.  Any Thoughts?
Logged

dkbialik

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 148
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #3 on: October 31, 2020, 10:05:14 PM »

attached is a device screen pdf and the control screen pdf
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 282
  • Posts: 10501
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #4 on: November 01, 2020, 07:19:59 AM »

Try forgeting each device in the alexa app one at a time forget all doesn't  work. Once all devices have been forgotten do a discovery again. Be sure you can turn devices on and off from HA-Bridge and Alexa still fails I'd open a issue on the HA-Bridge github.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

dkbialik

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 148
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #5 on: November 01, 2020, 04:10:28 PM »

I have forgotten them and still nothing.  Would I be better treating them as Hue devices instead of Homegenie?
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 282
  • Posts: 10501
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #6 on: November 01, 2020, 05:09:16 PM »

Only if they are hue devices. If Ha Bridge will turn on the device but Alexa won't  the issue is the Alexa interface.try stopping HA-Bridge then in the Alexa app forget the devices then rediscover with the bridge not running. If Alexa still discovers them they're not getting removed for what ever reason.
« Last Edit: October 03, 2022, 07:53:03 AM by Tuicemen »
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

dkbialik

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 148
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #7 on: November 01, 2020, 10:08:15 PM »

The amazon app just blinks the on/off switches and the devices are unresponsive.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 282
  • Posts: 10501
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #8 on: November 02, 2020, 06:24:20 AM »

I never had much luck using the Alexa app for toggling any device.
Amazon is constantly adding and changing things with it.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

dkbialik

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 148
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #9 on: November 08, 2020, 04:39:59 PM »

So, after doing nothing for a week, everything started working.  No, I made no changes!  Bewildering!
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.