Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6

Author Topic: Re: Smartenit Harmony P2 & G2 Controllers  (Read 7797 times)

IPS

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 3
  • Posts: 285
Re: Smartenit Harmony P2 & G2 Controllers
« Reply #60 on: February 08, 2024, 02:43:31 PM »

Hi Brobin
My smartenit-P2 is not working again for last few days. I have unplugged and re plugged many times but no effect. this is what is happening:
after re plugging, I try to add Harmoney-P2. After a while could be even longer than 30 min., it appears in the app. I start to add other devices and after the 2nd device, it says, the hub is of line, when in reality it is connected. I just wont let me add any more devices.
I tried to test the device that is added, Nothing happens except the dot turns red and icon goes dim.
I don't  know what else to do. May be P2 is gone bad!
Would appreciate your help.
Thanks.
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 305
  • Posts: 13260
Re: Smartenit Harmony P2 & G2 Controllers
« Reply #61 on: February 08, 2024, 04:00:16 PM »

You may want to see if the power supply is OK.
I have seen some of them go after years of working.
Killed in my case a DSL Interface, ISY99i, ISY994i.
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 157
  • Posts: 1408
Re: Smartenit Harmony P2 & G2 Controllers
« Reply #62 on: February 08, 2024, 08:45:56 PM »

I can tell you that it's not a server issue because mine is working.  As BrianH suggests, try a different power supply as one that's failing could be the issue.
Logged

IPS

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 3
  • Posts: 285
Re: Smartenit Harmony P2 & G2 Controllers
« Reply #63 on: February 16, 2024, 03:30:00 PM »

Well just to let you know the system is back on. It stared working just as it had stopped working. All i did, instead of getting frustrated, left the system alone for couple of day. Left a message for smartenit. By the time they replied, every thing came back on line. I did not have any problem adding devices. 
It is working better than before. I have no clue what happened.

Thanks.
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 157
  • Posts: 1408
Re: Smartenit Harmony P2 & G2 Controllers
« Reply #64 on: February 16, 2024, 04:00:45 PM »

That's good to hear. No idea why that happened.
Logged

SkipWX10

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 142
Re: Re: Smartenit Harmony P2 & G2 Controllers
« Reply #65 on: February 24, 2024, 10:28:53 PM »

Saturday 10:25PM Eastern....wondering if the Smartenit servers are down again.

Lost Alexa X-10 interface, hardware checks out but cannot re enable the skill due to connection to Smartenit
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 157
  • Posts: 1408
Re: Smartenit Harmony P2 & G2 Controllers
« Reply #66 on: February 25, 2024, 01:21:07 AM »

Same thing here. Will call 949.429.3303 on Monday morning and I emailed sales@smartenit.com.  Please report it as well so they see it.
Logged

IPS

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 3
  • Posts: 285
Re: Smartenit Harmony P2 & G2 Controllers
« Reply #67 on: February 25, 2024, 06:54:32 AM »

 >*<
here since last night. Smartenit-P2 is not connecting.
Smartenit claim to have so many good reliable home automation products. I hope they are not like P2.This is the third time that in about a month that it is down, I am seriously thinking of switching to some more reliable system.
Logged

IPS

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 3
  • Posts: 285
Re: Smartenit Harmony P2 &amp; G2 Controllers
« Reply #68 on: February 25, 2024, 07:10:02 AM »

I just sent a email to Smartenit. Hopefully they can take care of it soon.
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 157
  • Posts: 1408
Re: Smartenit Harmony P2 &amp; G2 Controllers
« Reply #69 on: February 25, 2024, 12:36:00 PM »

Right now, it's a server outage. The problem you had before appears to be something else. Could have been a local internet or router issue but if everything else was good, I'd try a different power supply as wall warts can and do fail while still appearing to work.

I bought a Broadlink RM4 Pro that transmits to a CM15a (any X10 transceiver will do) to use as a backup. Since I don't use it daily I don't know if they've had any server issues.
Logged

IPS

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 3
  • Posts: 285
Re: Smartenit Harmony P2 &amp; G2 Controllers
« Reply #70 on: February 25, 2024, 01:28:19 PM »

Where do I get Broadlink  RM4? Does it work with Alexa?

Is your system back? Mine is not yet.
Thanks for your response.
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 157
  • Posts: 1408
Re: Smartenit Harmony P2 &amp; G2 Controllers
« Reply #71 on: February 25, 2024, 03:22:18 PM »

As of the time of this post the Smartenit server is back up and all is working normally!  :)%

This the RM4 Pro that I bought as it states that it works with 315MHz:
https://www.amazon.com/gp/product/B096TXWMPV/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1

Use a Palm Pad to teach X10 codes to the RM4 Pro through its app. Any X10 transceiver will receive the signals. I had a CM15a on hand so I used that as it receives all housecodes. The CM15a needs no set up - just plug it in near the RM4 Pro. Once the RM4 Pro learns the codes tell Alexa to discover devices and you're in business.

NOTE: Not all RM4 Pro's handle 315MHz (which has a wide enough bandwidth to cover the 310MHz used by X10). I recommend buying the same one I did at the above link.



Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 157
  • Posts: 1408
Re: Smartenit Harmony P2 &amp; G2 Controllers
« Reply #72 on: February 25, 2024, 03:30:46 PM »

I received a response to the email I sent to Smartenit last night and they said it was an AWS server issue (Amazon) and is now resolved.  I'm impressed that they responded and fixed it on a Sunday.
Logged

SkipWX10

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 142
Re: Re: Smartenit Harmony P2 &amp; G2 Controllers
« Reply #73 on: February 25, 2024, 09:05:39 PM »

I got a response today as well, with the same AWS info. Glad they took care of it and responded as well, shows they care.
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 157
  • Posts: 1408
Re: Smartenit Harmony P2 &amp; G2 Controllers
« Reply #74 on: February 26, 2024, 12:46:14 AM »

I suspect that this may have been a more far reaching issue with AWS as my iAqualink Jandy pool controller had the same issue starting and ending at about the same time.
Logged
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.