Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: Help My Brand new WM100 is Locked on UHF  (Read 2575 times)

frmichaud

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 12
Help My Brand new WM100 is Locked on UHF
« on: December 07, 2022, 12:28:52 PM »

I receive a WM100 and my house has a VHF and UHF network
I connected the WM100 on an AC plug and when I go to set up I discovered  that the WM100 is trying to   connect on my UHF net work and noway to forced him to connect to VHF network
Can some body told hoe to forced the WM100bto disconnect to UHF and connect to VHF
Thanks for your help
Francois
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 305
  • Posts: 13269
Re: Help My Brand new WM100 is Locked on UHF
« Reply #1 on: December 07, 2022, 12:46:45 PM »

The WM100 is a 2.4 GH WI-Fi  module.
Can you tell us what you mean by VHF and UHF networks.
As the description VHF and UHF don't describe the network you should be using.
« Last Edit: December 07, 2022, 01:33:45 PM by Brian H »
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 305
  • Posts: 13269
Re: Help My Brand new WM100 is Locked on UHF
« Reply #2 on: December 07, 2022, 01:31:13 PM »

This may give you more information.
https://www.x10.com/pages/wm100-FAQ
Logged

frmichaud

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 12
Re: Help My Brand new WM100 is Locked on UHF
« Reply #3 on: December 07, 2022, 09:26:32 PM »

I know that the WM100 is a 2,4GHz what I called by error Vhf When I reseive my WM100It immedatly connect tmy 5GHZ network
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 305
  • Posts: 13269
Re: Help My Brand new WM100 is Locked on UHF
« Reply #4 on: December 08, 2022, 06:04:27 AM »

Thank you for the clarification.
You are not alone with routers picking the 5.0 GHz band.
There are other posts here on some fixes found by others.
One thread on this is:  https://forums.x10.com/index.php?topic=31632.0
Until others may post their findings to you.
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 159
  • Posts: 1427
Re: Help My Brand new WM100 is Locked on UHF
« Reply #5 on: December 08, 2022, 12:50:56 PM »

I know that the WM100 is a 2,4GHz what I called by error Vhf When I reseive my WM100It immedatly connect tmy 5GHZ network
Make sure your phone is connected to 2.4 and not 5G before starting. It's best to set up your router with different SSID's for 2.4 and 5G radios. If you need help with that tell us what brand & model router you have.
Logged

Mic_

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 195
Re: Help My Brand new WM100 is Locked on UHF
« Reply #6 on: December 10, 2022, 09:22:00 PM »

I just tried what someone posted. I went into my mode's wifi, advanced setting area. I was allowed to deactivate the 5g Setting; Ihit save button. I then reconnected my wm100; It worked. I also connected my 2.4 cameras. They work. I went back and activated the 5g (in my modem) setting and saved it. Everything works
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.