Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: Flags  (Read 14553 times)

jess

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 20
Flags
« on: November 16, 2004, 07:34:52 PM »

What do the flags do and how do they work?
Logged

Burdy

  • Guest
Re: Flags
« Reply #1 on: November 16, 2004, 10:00:13 PM »

They appear to be a set of 16 individual
memory bits (stored within the CM15A) you
can set, reset, and test within smart
macros.
Very useful, since you can do something
like inhibit or enable a smart macro (which
could test  one of the flags before
executing) by generating a trigger which
could call another macro to set or reset
the same flag.
I can now turn on or off my motion
detector/X10 chime macro anytime now just by
pressing a button.
You can display the current state of all
the flags from the Status page (but on
3.169, it looks like the status page doesn't
label the bits the same way as the macro
program does).
Logged

Scott T

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 28
Re: Flags
« Reply #2 on: November 16, 2004, 11:09:50 PM »

Can you have a RF switch or the second
channel of a motion detector (photoeye) set
a flag?
Then have other macros check the flag prior
to executing?
Logged

Burdy

  • Guest
Re: Flags
« Reply #3 on: November 16, 2004, 11:29:00 PM »

Yes, just define the trigger for the flag-
setting macro to be the code generated by
the RF switch.  
Logged

gary

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 7
Re: Flags
« Reply #4 on: November 17, 2004, 02:31:16 PM »

I solved my "continous chime when the pizza
boy is at the door" problem by:

1)detect sensor, if daytime and flag 1 off
then set flag 1 on, ring chime, wait 3
minutes, turn flag 1 off.
else
2) if night and flag 1 off, then set flag 1
on, turn on chime, turn on light, wait 3
min., set flag 1 off

By setting flag 1 on for a specified
period, the doorbell is ignored during this
time.

Now I just have to figure out how to ignore
wind so the chime doesn't go off every 3
minutes and still remain usefull. I also
have a glitch with the daytime lights
coming on.. So much fiddling so little time.
Logged

tom j 2

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 56
Re: Flags
« Reply #5 on: November 20, 2004, 08:08:32 PM »

Say Burdy I would like to try this could you
walk me through the procedure. Thanks!!!

tcj
Logged

Burdy

  • Guest
Re: Flags
« Reply #6 on: November 21, 2004, 11:16:59 AM »

Tom J:  Sure.  I have a couple of 'unused'
switches on a 4 button wireless switch.  I
use one of them (say, switch 4 on housecode
A) to trigger a macro that sets flag 1 'on'
whenever I push the A4-ON switch. That's all
the macro does.  This will be the action
that will be used to 'enable' the X10
chime.  Similarly, I use the A4-OFF action
to trigger a macro that will be used
to 'disable' the X10 chime by 'clearing'
flag 1 whenever A4-OFF is triggered.

Note that the house code and unit code for
this flag setting trigger action can be any
available house code/unit code combination
that is different from the house code/unit
code of your motion detector and X10 chime.

The motion detector house code (and its two
reserved unit codes) must be different from
the X10 chime house/unit code for this to
work.  Use the motion detector house/unit
code only as a trigger for the X10 chime
conditional macro, not for directly
triggering the X10 chime itself.

Now all you do to make this work is that
you create  an X10 chime macro called by the
trigger of your motion detector, and using
the smart macro plugin make the condition of
the macro be "If Flag 1 set".  Whenever the
macro gets called, the X10 chime action will
happen only if you've enabled it by
previously pressing A4 on.  If flag 1 has
been cleared (by pressing A4 off
previously), the chime won't sound when the
macro gets triggered.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.