Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: Voice Module  (Read 24156 times)

Bill H

  • Guest
Voice Module
« on: May 13, 2005, 03:58:25 PM »

A voice "module" that can be activated
directly or via macros as any other module.
The module accepts text or can be pointed to
a wave file, which is played through the
computer speakers when activated. Attach the
cpu audio out to intercoms, etc. throughout
the house, and any action -- doorbell,
drapes opening, sensor detection -- could
be "announced."
Logged

donald mcmow

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 306
Re: Voice Module
« Reply #1 on: May 17, 2005, 09:36:01 AM »

Take a look in the Software Developers Kit -
there is a solution for the VOX module for
you.
Logged

Bill H

  • Guest
Re: Voice Module
« Reply #2 on: May 17, 2005, 04:26:52 PM »

Tnx, Donald, I'll take a look. But my
software programming days ended long ago
with Assembly Language.
Logged

Bill H

  • Guest
Re: Voice Module
« Reply #3 on: May 17, 2005, 04:33:49 PM »

Took a look and only found voice control.
I'm suggesting a voice/sound module that
will play audio. Did I miss it?
Logged

donald mcmow

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 306
Re: Voice Module
« Reply #4 on: May 18, 2005, 10:15:57 AM »

The only reason I pointed you in that
direction is because it just was posted.
This might be only half of the solution you
are looking for. Goto accessx10.com and
look for a program called x10dispatch -
this should solve the other half of your
problem. Sory but you might have to do some
programming to get the two to work
together. I don't thing X10 will be working
on a solution to this idea - but maybe
someone else could. Any Takers?
Logged

anonymous

  • Guest
Re: Voice Module
« Reply #5 on: May 18, 2005, 02:21:11 PM »

Tnx, again, Donald. That's far more than I
need, but appreciate the help. For now,
when someone's at the front door, I'll just
yell down to my wife! Tnx!
Logged

JimC

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 41
  • Posts: 631
Re: Voice Module
« Reply #6 on: May 18, 2005, 06:34:26 PM »

Bill H,

Donald is correct. X10dispatch will do
exactly what you are looking for. I have
been using it for a couple of months and it
works fine and only takes a minimal amount
of time and effort to set up. I know it
works when the AHP software is not running.
I do not know if it works while the AHP
software is running as I have a problem
with my set up. When ever I have AHP
running I can get no sound from my
computer. I am using a Usb sound card and
this may be part of my problem.

I agree with you though that X10 should
incorporate sound into their software and
it was a request I had made a when AHP
first came out.

Good luck

Jim
Logged
_ _ ...  ..._ _

Bill H

  • Guest
Re: Voice Module
« Reply #7 on: May 19, 2005, 04:38:14 PM »

Thanks, Jim. Looks like we're of the same
mind.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 282
  • Posts: 10501
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
Re: Voice Module
« Reply #8 on: June 01, 2005, 03:47:58 PM »

check out:
http://www.x10.com/news/msgb/index.cgi?
board=ahp-
sdk&action=read&postid=000005&topid=504&numof
= simple program but it allows you to voice
activate your modules. That with x10dispatch
should work since you can set x10dispatch to
run a command when a module is tripped as
well as tell you it was tripped.Once started
you can send voice commands!
Jim: both AHP & dispatch will run together
without problems.(provided AHP isn't acting
up on you as yours does)
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.