Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: Resetting light to 100%  (Read 6540 times)

Trecomp

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 7
Resetting light to 100%
« on: December 08, 2009, 08:07:17 PM »

Hi all,

I am using the LM14A light module and I am running a macro that sets the light to 20% as a kind of night light if its after 11pm at night. However, the next day after that macro has been running my light module is remembering the 20% brightness setting and causing me to have to keep setting it back to 100% again.

How can I get around this?

Many thanks in advance!

Trevor.
Logged

dave w

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 138
  • Posts: 6112
Re: Resetting light to 100%
« Reply #1 on: December 08, 2009, 08:34:38 PM »

It is a feature in the newer X10 Lamp Modules and your old 2-way LM14A. With "Resume Dim", the module comes back ON at the same level it was when turned OFF.  The work around is to use AHP to send it extended codes, or have AHP brighten the light before sending an OFF command. The older Lamp Modules do not have the feature and always come ON at 100%.
Logged
"This aftershave makes me look fat"

Trecomp

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 7
Re: Resetting light to 100%
« Reply #2 on: December 08, 2009, 09:10:41 PM »

How do I send "extended codes" as you mentioned?
Logged

dave w

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 138
  • Posts: 6112
Re: Resetting light to 100%
« Reply #3 on: December 09, 2009, 11:55:34 AM »

Logged
"This aftershave makes me look fat"

Trecomp

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 7
Re: Resetting light to 100%
« Reply #4 on: December 16, 2009, 12:28:07 AM »

Maybe I'm just not seeing it but when I create a new macro I can't see an "Extended Codes" box anywhere to drag into the macro timeline...
Logged

Don N

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 14
  • Posts: 311
Re: Resetting light to 100%
« Reply #5 on: December 16, 2009, 10:16:23 AM »

While in the Macro Designer window, select Advanced Functions in the scroll down menu on the far right side of the window.  Then drag the Extended Code box into the Macro.
Logged

Mellowmark

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 6
  • Posts: 195
  • M M Electric
Re: Resetting light to 100%
« Reply #6 on: December 17, 2009, 07:56:25 PM »

Here is a little notepad of the codes to send. I use it when I edit macros open in another window. 

also you might want to check the resume dim setting and change it back to 100% on off and  the extended code commands should leave it be.
http://kbase.x10.com/wiki/Newer_WS467s_and_Preset_Dim
Logged
M M ElectricMan
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.