Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: sendplc In IE  (Read 8966 times)

gg4000

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 116
  • Been playing x-10 since Windows 3.0
    • GG4000.com
sendplc In IE
« on: April 29, 2012, 03:05:13 PM »

I use a static IP 192.168.1.109
If I run (http://192.168.1.109:8086/?x10command=DEVICE~sendplc~"A1 ON") in Internet Explorer it works fine, if I have X10 Commander running.
If I shut down X10 Commander, i get the 404 page not found.
I've been trying different scripts, Java, PHP, VB. They all work without X10 Commander.
Is there a command that I could enter in IE other than above?
Is it a port number issue?
Is it that I'm Static?
I'm out of ideas.  ???

Thanks in advance......

Noam

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 51
  • Posts: 2817
Re: sendplc In IE
« Reply #1 on: April 29, 2012, 04:45:05 PM »

The reason it only works with X10commander running, is that X10commander is running a web server on port 8086. As soon as you shut that down, you can't send commands to it via a web browser.
The other scripting methods (javascript, PHP, VB) don't use X10Commander's sever, they talk directly to the AHP SDK components.
Unless you write yourself a server, you won't have another port to send those commands to from a browser.
Logged

gg4000

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 116
  • Been playing x-10 since Windows 3.0
    • GG4000.com
Re: sendplc In IE
« Reply #2 on: May 11, 2012, 07:17:12 PM »

I'm thinking about making a server. Any ideas how? ???

gg4000

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 116
  • Been playing x-10 since Windows 3.0
    • GG4000.com
Re: sendplc In IE
« Reply #3 on: May 19, 2012, 12:13:03 PM »

Here's the server.
Plans are to build a GUI for a user to choose a port number.

The files are server.exe and client.exe.
The server is set up on 192.168.1.104:8086
The client is just a small test for the server.
Start the server first, then the client.
In the client, you only need to type the house code, the unit number, and the command. A1 ON or a1 on, a1 off.
a1 dim 50, a1 bright 50....etc
Or you can use a browser.
You only need the server to run the X-10 Voice Commander.

To download the server Click Here
To download the test client (Not needed for X10 V.C.)  Click Here

gg4000

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 116
  • Been playing x-10 since Windows 3.0
    • GG4000.com
Re: sendplc In IE
« Reply #4 on: May 25, 2012, 06:06:02 PM »

I did a little change to the server. It will now display your IP. When you connect and send a command, it will show the time, date, IP, and the command sent.
Will be working on a test client for it soon.
http://www.wecometomy.com//server.exe
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.