Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: WM100 won't connect to iPhone App  (Read 3672 times)

LeaderInLA

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
WM100 won't connect to iPhone App
« on: January 04, 2022, 12:37:01 PM »

After years of relatively flawless operation, my WM100 would not connect to either of our iPhones this morning.
I tried all the usual remedies, and worked my way up to a Factory Reset. Now, I get this message when trying to set everything up again.

"Error - The APP failed to register user. Please try again."

Repeated attempts bring up the error message again. I'm trying to get the phone to read the WM100's QR code.
I'm stumped.

Logged

SmikeCarl

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
Re: WM100 won't connect to iPhone App
« Reply #1 on: January 04, 2022, 12:57:59 PM »

Our hubs failed also. Same error: APP fails to register user. Happens on 2 different WM100 WiFi hubs. No previous troubleshooting hack resolved this. APP goes back to trying to scan QR code no matter what. Removed the APP. Hard reset on hub. No change... looks like X10 has finally given up & left us stranded.
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 157
  • Posts: 1415
Re: WM100 won't connect to iPhone App
« Reply #2 on: January 04, 2022, 01:05:33 PM »

Sorry to hear about the troubles with your WM100's.  A number of us here are using the Smartenit Harmony P2 successfully.  It solves a lot of the WM100's shortcomings, adds Alexa/Google capability and only costs $60. 

Read more here: https://forums.x10.com/index.php?topic=31415.0
Logged

LeaderInLA

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Re: WM100 won't connect to iPhone App
« Reply #3 on: January 04, 2022, 02:13:00 PM »

Whatever "changed" happened overnight. My WM100 shut off my back yard lights as scheduled at 2:30 am (PST). When it came time for my front porch light to turn off at sunrise this morning, the unit did not send the OFF command.
What could possibly cause the unit to just "brick" itself? And why did it happen to SmikeCarl, too? There's got to be a solution that doesn't involve buying, installing, and fine-tuning a new system. Not ready to give up.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 282
  • Posts: 10501
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

LeaderInLA

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Re: WM100 won't connect to iPhone App
« Reply #5 on: January 04, 2022, 02:49:47 PM »

Thank you, Tuicemen. Hopefully, the server issue will be resolved today
Logged

garyepstein@roadrunner.co

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 1
Re: WM100 won't connect to iPhone App
« Reply #6 on: January 04, 2022, 08:32:41 PM »

Hoping for a speedy solution to the X10 server issue.
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 305
  • Posts: 13264
Re: WM100 won't connect to iPhone App
« Reply #7 on: January 05, 2022, 06:15:43 AM »

There is an update in the links web page.
At 10:31 PM CST on 01/04/2022.
Problem identified.
Maybe between 12 and 24 hours to repair.
Logged

LeaderInLA

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Re: WM100 won't connect to iPhone App
« Reply #8 on: January 06, 2022, 11:21:22 AM »

Update this morning, after missing the "end of day" projection for 1/5/22, says they're now moving to a new server. Apparently, their old server company is unable to resolve the problem in a timely manner.
This is NOT good news for those of us waiting. Assuming there was some kind of redundancy built into the original set-up (just for instances like this), it's difficult to understand how they could be "down" for more than 48 straight hours.
Logged

AngDuke

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 1
Re: WM100 won't connect to iPhone App
« Reply #9 on: January 06, 2022, 10:37:15 PM »

Going on day 3 with no outdoor lights working.  I have never waited so long for any technical problem such as this to be fixed.  Ready to try a new system. 
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 157
  • Posts: 1415
Re: WM100 won't connect to iPhone App
« Reply #10 on: January 06, 2022, 11:14:46 PM »

Going on day 3 with no outdoor lights working.  I have never waited so long for any technical problem such as this to be fixed.  Ready to try a new system.

Have a look here:
https://forums.x10.com/index.php?topic=31415.0
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.