Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: KR10A remote doesn't turn light on off!  (Read 7052 times)

ratchet

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 71
KR10A remote doesn't turn light on off!
« on: June 23, 2011, 05:41:38 PM »

Not that this is a big deal!  The SH624 works fine.  I only have one light module anyway.  Just curious as to what could be wrong?
Logged

dave w

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 138
  • Posts: 6112
Re: KR10A remote doesn't turn light on off!
« Reply #1 on: June 23, 2011, 05:57:53 PM »

Does the KR10 Arm and Disarm system?
Logged
"This aftershave makes me look fat"

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 301
  • Posts: 13080
Re: KR10A remote doesn't turn light on off!
« Reply #2 on: June 23, 2011, 06:30:40 PM »

If you are using the KR10A with a SC1200 Console.
The Lights On and Off Buttons on the KR10A do the Second Light Code. Like if you have the Options set to B1 the Second Light Code is B2 and that is what the KR10A will control.
I will try and find my notes but I believe the Lights On and Off Buttons on the SH564 do the Light Code set in the Options menu.
So it does one light code and the KR10A does the other one.  :'
« Last Edit: June 23, 2011, 07:00:21 PM by Brian H »
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 301
  • Posts: 13080
Re: KR10A remote doesn't turn light on off!
« Reply #3 on: June 23, 2011, 07:32:33 PM »

SC1200A Console
Default House Code A
Default Light Code {Unit Code} 1

SH624 Security Remote:
R: A1 - 4:00:23 PM 6/18/2011  Security Light On
R: AOn - 4:00:24 PM 6/18/2011
R: A1 - 4:00:26 PM 6/18/2011  Security Light Off
R: AOff - 4:00:26 PM 6/18/2011
R: A1 - 4:00:34 PM 6/18/2011  Unit Button 1 On
R: AOn - 4:00:34 PM 6/18/2011
R: A1 - 4:00:36 PM 6/18/2011  Unit Button 1 Off
R: AOff - 4:00:36 PM 6/18/2011
R: A2 - 4:00:38 PM 6/18/2011  Unit Button 2 On
R: AOn - 4:00:38 PM 6/18/2011
R: A2 - 4:00:39 PM 6/18/2011  Unit Button 2 Off
R: AOff - 4:00:40 PM 6/18/2011
R: A3 - 4:00:42 PM 6/18/2011  Unit Button 3 On
R: AOn - 4:00:42 PM 6/18/2011
R: A3 - 4:00:44 PM 6/18/2011  Unit Button 3 Off
R: AOff - 4:00:44 PM 6/18/2011
R: A4 - 4:00:46 PM 6/18/2011  Unit Button 4 On
R: AOn - 4:00:46 PM 6/18/2011
R: A4 - 4:10:40 PM 6/18/2011  Unit Button 4 Off
R: AOff - 4:10:41 PM 6/18/2011
R: ABright - 4:10:46 PM 6/18/2011 Bright Button
R: ABright - 4:10:46 PM 6/18/2011
R: ADim - 4:10:47 PM 6/18/2011    Dim Button
R: ADim - 4:10:48 PM 6/18/2011

KR10A
R: A2 - 4:11:06 PM 6/18/2011  Security Light On
R: AOn - 4:11:06 PM 6/18/2011
R: A2 - 4:11:08 PM 6/18/2011  Security Light Off
R: AOff - 4:11:08 PM 6/18/2011

KR32A
R: A2 - 4:11:23 PM 6/18/2011  Security Light On
R: AOn - 4:11:24 PM 6/18/2011
R: A2 - 4:11:25 PM 6/18/2011  Security Light Off.
R: AOff - 4:11:25 PM 6/18/2011
Logged

ratchet

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 71
Re: KR10A remote doesn't turn light on off!
« Reply #4 on: June 23, 2011, 09:51:35 PM »

Thank you Brian!  Oh, and they did replace the bogus KR10As immediately and they work fine.  They didn't want the bogus ones (The panic button worked!) back either.
« Last Edit: June 23, 2011, 09:55:42 PM by ratchet »
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 301
  • Posts: 13080
Re: KR10A remote doesn't turn light on off!
« Reply #5 on: June 24, 2011, 06:39:05 AM »

Glad to hear the bogus modules where replaced and work fine.

Have you tested the SH624 using the Max or Min switch setting.
Some combinations do unexpected things.
Like Arm Home with Max set. Starts the exit delay before Arming Home.
« Last Edit: June 24, 2011, 06:48:56 AM by Brian H »
Logged

dave w

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 138
  • Posts: 6112
Re: KR10A remote doesn't turn light on off!
« Reply #6 on: June 24, 2011, 11:15:58 AM »

Gee whiz, what the heck is happening at X10??? They have no QC anymore.
Logged
"This aftershave makes me look fat"

mike

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 14
  • Posts: 1058
Re: KR10A remote doesn't turn light on off!
« Reply #7 on: October 22, 2011, 03:36:23 PM »

I am feeling stupid again.  kr10's wont turn on/off lites.  DS7000 on H1.  keyfobs arm/disarm fine (3 of em).  none will lite a lite module on any setting H1 thru H16.

AHP monitor shows simply:

2905   10/22/2011 3:04:47 PM   Receive RF   workshop - Security Light On 
2906   10/22/2011 3:04:50 PM   Receive RF   workshop - Security Light Off 
2920   10/22/2011 3:05:26 PM   Receive RF   Golfcart - Security Light On 
2921   10/22/2011 3:05:28 PM   Receive RF   Golfcart - Security Light Off 
946   10/22/2011 3:05:46 PM   Receive RF   workshop - Security Light On 
2947   10/22/2011 3:05:49 PM   Receive RF   workshop - Security Light Off

SH624s (2 of em) arm/disarm fine, lites 1-4 sw work fine (send H1-H4 as expected), but one sends for security lite sw:
 
22/2011 3:05:53 PM   Receive RF   in House - Security Light On 
2952   10/22/2011 3:05:53 PM   Receive   H8 
2953   10/22/2011 3:05:54 PM   Receive   H On 
2954   10/22/2011 3:05:56 PM   Receive RF   in House - Security Light Off 
2955   10/22/2011 3:05:56 PM   Receive   H8 
2956   10/22/2011 3:05:57 PM   Receive   H On

Not sure where it gets this H8 as both are set to HC H....

second sh624 sends for security lite:
 
3155   10/22/2011 3:32:49 PM   Receive RF   workshop - Security Light On 
3156   10/22/2011 3:32:53 PM   Receive RF   workshop - Security Light Off 

neither of these turn the lite on or off either.  except if I set lite module to H8 then it turns on but not off again.

I never bothered with the lites on/off before now so it hasnt mattered.... but I have added a lite on the security DS7000 HC/UC for a vacant house and would like to be able to turn it on/off with remote for testing.

any ideas?

Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 301
  • Posts: 13080
Re: KR10A remote doesn't turn light on off!
« Reply #8 on: October 22, 2011, 05:38:27 PM »

The DS7000 if on H1. Should send a power line H1 On and Off with the KR10A or the SH624's Security Light On and Off.
I do not see any AHP logs showing the console sent the On and Off over the power lines, just the RF commands directly from the remotes.
When you arm away from the console. With a lamp module on H1. Does it go On and Off to indicate an arm?
Does it also flash On and Off during an alarm?
If not the consoles power line signals are not reaching the lamp modules in question.
Logged

mike

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 14
  • Posts: 1058
Re: KR10A remote doesn't turn light on off!
« Reply #9 on: October 22, 2011, 09:16:37 PM »

ah tnx brian.  i forgot i shud see H1 on from the ds7000, which is not there of course....  just before this it started acting up and seemed to loose range on remotes big time;  I think it may be victim of a lightning  strike.  I just replaced the cm15 for same reason (it is on same plug) and it now seems to have range again.....  I reprogrammed it this last week in attempt to get it back;  it had begun to set off the PH508s for about 3 cycles when alarmed a few weeks ago; now that too is gone. 

i have multiple locations with ds7000's so have ignored the new model sc1200 reviews since they seemed to indicate problems with present hardware?

guess I will buy a new console tomorrow;  any recommendation on sc1200 or stick with ds7000?

tnx
Logged

mike

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 14
  • Posts: 1058
Re: KR10A remote doesn't turn light on off!
« Reply #10 on: October 22, 2011, 10:07:47 PM »

well never mind;  i see the sc1200 pull & x10 probably going under.....  just bought 5 from the one ebay guy.
Logged

mike

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 14
  • Posts: 1058
Re: KR10A remote doesn't turn light on off!
« Reply #11 on: October 28, 2011, 04:37:02 PM »

well never mind;  i see the sc1200 pull & x10 probably going under.....  just bought 5 from the one ebay guy.

they just came in.  date code 10L.  from the guy on ebay still selling them, for $ 99.00 each.  no accessories with them.....

IS THIS A JOKE????????????????

IS THIS WHAT FOLKS MEAN BY "POOR RANGE??????????????"

I could get 2 of the 5 to install 1 KR10a if I tried 22 times;  I once had one install a SH526 but never again, I could get a DS10 to install if I held it in my hand and stood on my head and drank a beer from a straw;  the other 32 times I opend and closed the sw it would not install.  I thought, ok, maybe I am too close;  I tried across the room, I tried setting it on top of the SC12A, I tried sitting in my car in the garage with the door open, with the door closed.....  do you see how ridiculous this is??????????????

Folks, poor range should mean "it wont work over 200 feet" NOT it won't register 1/2" inch away!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I even opened one case and carefully pulled the wrap around 8" antenna wire out - it fits nicely thru the keypad door hinge slot with no mods....  then added another 8" extension to it.....  NFG.

Before I return these 5pc does anyone have any words of wisdom for me?  If they will work if I only have an icecube in my left hand and stand on my right foot, I WILL try it.....
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.