Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper  (Read 1174 times)

dkbialik

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 144
HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« on: October 30, 2020, 09:24:55 PM »

I had to replace my PI X-10 hub.  I loaded buster it works.  Home Genie is working (I was able to restore from backup).  HA-Bridge is 5.3.0 it is missing the HomeGenie tab and will not load the backup.  How do I get HA-Bridge to have the HomeGenie helper? 
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 277
  • Posts: 10331
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Forum
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #1 on: October 31, 2020, 08:13:00 AM »

In HA-Bridge go to configuration and scroll done to the HG setup you may have to enter the HG info again since a restore isn't  working.
Remember there are two restores  1 for the server configuration and one for devices.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

dkbialik

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 144
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #2 on: October 31, 2020, 09:13:46 PM »

Now HomeGenie appears and I can turn the devices on and off by the web page for Home Genie and HA-Bridge but Alexa will not control them.  They do get discovered but will not let the on/ off button be shown on Alexa app and will not respond to voice control.  I assume I configured HA-Bridge wrong.  Any Thoughts?
Logged

dkbialik

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 144
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #3 on: October 31, 2020, 10:05:14 PM »

attached is a device screen pdf and the control screen pdf
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 277
  • Posts: 10331
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Forum
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #4 on: November 01, 2020, 07:19:59 AM »

Try forgeting each device in the alexa app one at a time forget all doesn't  work. Once all devices have been forgotten do a discovery again. Be sure you can turn devices on and off from HA-Bridge and Alexa still fails I'd open a issue on the HA-Bridge github.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

dkbialik

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 144
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #5 on: November 01, 2020, 04:10:28 PM »

I have forgotten them and still nothing.  Would I be better treating them as Hue devices instead of Homegenie?
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 277
  • Posts: 10331
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Forum
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #6 on: November 01, 2020, 05:09:16 PM »

Only if they are hue devices. If Ha Bridge will turn on the device but Alexa won't  the issue is the Alexa interface.try stopping HA-Bridge then in the Alexa app forget the devices then tediscover with the bridge not running. If Alexa still discovers them they're not getting removed for what ever reason.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

dkbialik

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 144
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #7 on: November 01, 2020, 10:08:15 PM »

The amazon app just blinks the on/off switches and the devices are unresponsive.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 277
  • Posts: 10331
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Forum
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #8 on: November 02, 2020, 06:24:20 AM »

I never had much luck using the Alexa app for toggling any device.
Amazon is constantly adding and changing things with it.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

dkbialik

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 144
Re: HA-Bridge 5.3 is missing HomeGenie helper
« Reply #9 on: November 08, 2020, 04:39:59 PM »

So, after doing nothing for a week, everything started working.  No, I made no changes!  Bewildering!
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.