Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: "Error 26" when trying to install ActiveHome Pro and other software  (Read 23623 times)

JRMCLENDON

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4

I get an "error 26" "can't communicate with network server" when trying to install the programs. I have tried everything I know of to get it to work (disabling firewall, etc.) to no avail. I called the help desk daily over the past 5 days and they initially said their server was down. I believe that it is something on my end. Can anyone please help me with this as I just spent $100 for a suite of programs that I can't use!! ???

Thanks in advance!!
Logged

Dan Lawrence

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 68
  • Posts: 3991
Re: "Error 26" when trying to install ActiveHome Pro and other software
« Reply #1 on: October 08, 2006, 12:15:43 PM »

This is another indication that X10 need to go back to what was done in Active Home. If you bought it, you got a CD of the software along with your CM11A interface.

The links you got are "stubs" that has to go to the X10 server to download the full software.

If you cannot get the software you paid for, PM Mike Mallari here with your problem.  He should be able to help you directly or point you to someone at X10 USA who can solve your problem.
Logged
I don't SELL this stuff... BUT I sure do ENJOY using it!!!

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 277
  • Posts: 10314
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Forum
Re: "Error 26" when trying to install ActiveHome Pro and other software
« Reply #2 on: October 08, 2006, 04:29:26 PM »

Are you behide a router? ??? You may need to enable port forwarding or connect directly to the internet (by passing the router) ;)
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

TakeTheActive

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 126
  • Posts: 1047
  • Old !@#$% Tinkerer!
Re: "Error 26" when trying to install ActiveHome Pro and other software
« Reply #3 on: October 08, 2006, 08:16:47 PM »

Are you behide a router? ??? You may need to enable port forwarding or connect directly to the internet (by passing the router) ;)

Probably NOT the router - I'd guess that it's either X10's Server or a FIREWALL setting


You could also try going to: Secure Software Download Link

and see if you get a different STUB LINK from the one you received in your E-Mail.  :-\
« Last Edit: October 08, 2006, 08:20:18 PM by TakeTheActive »
Logged
Low Post Count != Low Knowledge - High Post Count != High Knowledge ;)

ADVICE TO X-10 NEWBIES FROM AN X-10 OLD-TIMER

JRMCLENDON

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Re: "Error 26" when trying to install ActiveHome Pro and other software
« Reply #4 on: October 09, 2006, 01:08:05 PM »

Thanks for the input. I requested yet another download link just now and will try yet again to get the programs installed tonight. In the past I did disable all firewalls and shut down all anti-virus software. Even though evey time I call customer service and they tell me that the problem is on their end I really believe that it is on my end. You would think that there would be an easy solution. I searched for "error 26" on Google and some websites came up with pretty extensive "fixes". If I still can't get it installed tonight I will take your advice and contact Mike.

Thanks again! If anyone else has any input it would be greatly appreciated!!
Logged

JRMCLENDON

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Re: "Error 26" when trying to install ActiveHome Pro and other software
« Reply #5 on: October 09, 2006, 09:14:51 PM »

This is another indication that X10 need to go back to what was done in Active Home. If you bought it, you got a CD of the software along with your CM11A interface.

The links you got are "stubs" that has to go to the X10 server to download the full software.

If you cannot get the software you paid for, PM Mike Mallari here with your problem.  He should be able to help you directly or point you to someone at X10 USA who can solve your problem.

Hiw do I get in touch with Mike Mallari?
Logged

TakeTheActive

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 126
  • Posts: 1047
  • Old !@#$% Tinkerer!
Re: "Error 26" when trying to install ActiveHome Pro and other software
« Reply #6 on: October 09, 2006, 09:23:29 PM »

Logged
Low Post Count != Low Knowledge - High Post Count != High Knowledge ;)

ADVICE TO X-10 NEWBIES FROM AN X-10 OLD-TIMER

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 277
  • Posts: 10314
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Forum
Re: "Error 26" when trying to install ActiveHome Pro and other software
« Reply #7 on: October 09, 2006, 09:51:14 PM »

Hiw do I get in touch with Mike Mallari?

If that proves to be a long way about things ::) just find one of his post and click on his name that will bring up his profile from there you can PM or email him
Or go to your messages (top of the page beside your userid) and send him one typing in his name in the to box! ;) :D
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

TakeTheActive

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 126
  • Posts: 1047
  • Old !@#$% Tinkerer!
Re: "Error 26" when trying to install ActiveHome Pro and other software
« Reply #8 on: October 09, 2006, 10:25:36 PM »

If that proves to be a long way about things ::) just find one of his post and click on his name that will bring up his profile from there you can PM or email him

;D  :D  ;)  :)  8)  :P FISH! *FREE* FISH!!  GET YOUR *FREE* FISH HERE!!!  ;D  :D  ;)  :)  8)  :P [ This ad approved by Tuicemen's Fish Market... ]
Logged
Low Post Count != Low Knowledge - High Post Count != High Knowledge ;)

ADVICE TO X-10 NEWBIES FROM AN X-10 OLD-TIMER

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 277
  • Posts: 10314
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Forum
Re: "Error 26" when trying to install ActiveHome Pro and other software
« Reply #9 on: October 09, 2006, 10:58:34 PM »

If that proves to be a long way about things ::) just find one of his post and click on his name that will bring up his profile from there you can PM or email him

;D  :D  ;)  :)  8)  :P FISH! *FREE* FISH!!  GET YOUR *FREE* FISH HERE!!!  ;D  :D  ;)  :)  8)  :P [ This ad approved by Tuicemen's Fish Market... ]
Unfortunately the market only has small fish ! ::) :'( :'( ;)
If one is looking for large fish you Have to Fish for yourself! ;) :) :D
Where do you find big fish? ::) ??? ???
;)  :D  ;DSearch & Read! ;)  :D  ;D [ad approved by TakeTheActive Outfitters]   
;)  :D  ;D  ::)  ;D  :D  ;)
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.