Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7

Author Topic: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?  (Read 266588 times)

KDR

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 53
  • Posts: 758
    • Home Automation Chat
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #45 on: September 09, 2007, 10:44:14 PM »

FWIW - I talked to a X10 rep today and they told me that X10 has not made any changes to the LM465 module.

With that said I ordered a new one today to see what I get

----------------KDR
Logged
Note: "Guests" may read the X10 forum , but you must register to post!

When I'm online you can find me in the Home Automation Chat Room!

steven r

  • Advanced Member
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 74
  • Posts: 2189
  • Halloween with X10
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #46 on: September 10, 2007, 02:53:55 AM »

FWIW - I talked to a X10 rep today and they told me that X10 has not made any changes to the LM465 module....
It seems like at least one rep is in the dark.
« Last Edit: September 14, 2007, 08:32:43 PM by steven r »
Logged
BVC let's me tell my camera where to go!
:) Murphy is my beta testing pal. He helps me find problems whether I like it or not. :)

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 297
  • Posts: 12975
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #47 on: September 10, 2007, 06:25:58 PM »

Even X10 admitted of the change in the Knowledgebase. ???
Logged

Dan Lawrence

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 68
  • Posts: 3991
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #48 on: September 14, 2007, 08:20:34 PM »

OK, how do we tell which LM465 we have without opening the case?

I have 5 unused LM465's, all have a small round sticker on the back on the lower right corner.  2 have code 07A01, 2 have code 04L51 and 1 has code 05E19.

Are any the  Latest Version of the LM465?


Open a new room in AHP and drag in a LM14A icon set to the same address as your module.   Drag the brightness slider on the icon up a ways, then down a ways.  If the lamp responds, it's a redesigned unit, otherwise it's an old one.  (The Activity Monitor should show the Extended Codes being sent when you twiddle the slider.)

I tested all the LM465's and ALL are "old" units. None would reply to the LM14A module in the test. but would dim if a LM465 module was used. I used address A9 (unused in my X10 system).  Two if the LM465's were bought from Automated Outlet in the last 3 weeks.

[edited by CS to delineate quoted and new material]
« Last Edit: September 14, 2007, 09:37:32 PM by Charles Sullivan »
Logged
I don't SELL this stuff... BUT I sure do ENJOY using it!!!

KDR

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 53
  • Posts: 758
    • Home Automation Chat
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #49 on: September 14, 2007, 10:14:03 PM »

I just purchased a new LM465 and it has a date code of 07C12. It responds like the old versions of the LM465. No special features.

----------------KDR
Logged
Note: "Guests" may read the X10 forum , but you must register to post!

When I'm online you can find me in the Home Automation Chat Room!

Charles Sullivan

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 94
  • Posts: 1565
    • HEYU - X10 Automation for Linux, Unix, and Mac OSX
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #50 on: September 14, 2007, 11:20:08 PM »

Here's a summary of what we've seen so far regarding the new "soft start" LM465 versus old LM465:

Date code   Type   Reporter
-------------    ------    ------------
07A01          Old      Dan Lawrence
07A05          New    Puck
07C12          Old      KDR
07D17          New    Charles Sullivan
07G27          Old      Brian H
07I37            Old      wazkaren
07J44           Old      wazkaren
[Edited to add Puck's response to the original post.]
[Edited to add wazkaren' information]
[Edited again to add wazkaren's further information]
« Last Edit: December 17, 2007, 09:58:44 PM by Charles Sullivan »
Logged
Yesterday it worked.
Today it doesn't work.
X10 on Windows is like that.

HEYU - X10 Automation for Linux, Unix, and Mac OS X     http://www.heyu.org

Puck

  • Advanced Member
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 171
  • Posts: 1799
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #51 on: September 14, 2007, 11:37:06 PM »

Here's a summary of what we've seen so far regarding the new "soft start" LM465 versus old LM465:

Date code   Type   Reporter
-------------    ------    ------------
07A01          Old      Dan Lawrence
07C12          Old      KDR
07D17          New    Charles Sullivan
07G27          Old      Brian H


You can add this:

Date code     Type     Reporter
-------------   ------    ------------
07A05           New     Puck
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 297
  • Posts: 12975
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #52 on: September 15, 2007, 06:16:27 AM »

Thanks for the chart Charles and added date Puck. Seems we will need it.  :o
Logged

steven r

  • Advanced Member
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 74
  • Posts: 2189
  • Halloween with X10
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #53 on: September 15, 2007, 10:39:22 AM »

Here's a summary of what we've seen so far regarding the new "soft start" LM465 versus old LM465:

Date code   Type   Reporter
-------------    ------    ------------
07A01          Old      Dan Lawrence
07C12          Old      KDR
07D17          New    Charles Sullivan
07G27          Old      Brian H


Argh... I had hoped we would find a cut off date where the old ones would stop and the new ones began but with 07D17
being new and 07G27 being old it doesn't look that way. Let's hope we don't we don't find any mixed batches.
i.e. The same Date Code showing up on both new and old units.
« Last Edit: September 15, 2007, 10:51:12 PM by steven r »
Logged
BVC let's me tell my camera where to go!
:) Murphy is my beta testing pal. He helps me find problems whether I like it or not. :)

Dan Lawrence

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 68
  • Posts: 3991
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #54 on: September 15, 2007, 07:38:26 PM »

Why do I have this nagging feeling we will have mixed batches for the foreseeable future, knowing how X10 ships to the various vending companies.  :(
Logged
I don't SELL this stuff... BUT I sure do ENJOY using it!!!

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 297
  • Posts: 12975
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #55 on: September 16, 2007, 07:07:32 AM »

Dan; I share that feeling with you.  ::)
Logged

wazkaren

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 23
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #56 on: November 14, 2007, 04:54:29 PM »

I see this thread is a few months old so maybe this is old information, but I just asked X10 support about this.  I asked if I order a LM465 today will it have "Softstart".  The answer was Yes.

So I ordered one and I'll find out in a few days if it's true.

Greg

Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 297
  • Posts: 12975
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #57 on: November 14, 2007, 06:48:06 PM »

Thanks for keeping us up to date on the mixed new and old shipments in the past. Will be interesting to see what you will be getting.
Logged

wazkaren

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 23
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #58 on: November 17, 2007, 02:07:24 PM »

I see this thread is a few months old so maybe this is old information, but I just asked X10 support about this.  I asked if I order a LM465 today will it have "Softstart".  The answer was Yes.

So I ordered one and I'll find out in a few days if it's true.

Greg



It looks like tech support is still clueless.  I got my LM465 today and it does not appear to have SoftStart (On command does not ramp up, does not respond to the extended dim commands).  The date code is 07137.  Looks like I wasted my money since SoftStart was the only reason I bought it.

EDIT: I thought I was in luck when I got the order confirmation.  The SKU was LM465-S (I thought maybe the -S meant SoftStart) while the SKU on my previous order last year was LM465-HA.  But the box looks the same as always, no -S.
Greg
« Last Edit: November 17, 2007, 02:32:44 PM by wazkaren »
Logged

Charles Sullivan

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 94
  • Posts: 1565
    • HEYU - X10 Automation for Linux, Unix, and Mac OSX
Re: Latest Version of the LM465 Now Has "SoftStart"?!?
« Reply #59 on: November 17, 2007, 05:29:28 PM »

I've edited my summary message from Sept 14, 2007 to include wazkaren's information.

I'm starting to wonder if the "soft start" LM465 was just a flash in the pan and X-10 has reverted to the old firmware design.   One clue would be if a LM465 with the original characteristics has the new hardware design.

The original hardware used a microcontroller chip in a dual inline package mounted on the component side of the circuit board.  The redesign has the microcontroller in a surface mount package on the back side of the circuit board.

Logged
Yesterday it worked.
Today it doesn't work.
X10 on Windows is like that.

HEYU - X10 Automation for Linux, Unix, and Mac OS X     http://www.heyu.org
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.